Indonesien

Den 5 januari lämnade vi Kuala Lumpur för två veckor i Indonesien. Började resan i Legian beach strax norr om Kuta. Var där i tre nätter innan vi åkte vidare. Hann med ett par dagar på stranden, en eftermiddag med surfing (vilket var superkul!) och även en heldagstripp med privat chaufför till några av höjdpunkterna på Bali. 

Den 8 januari åkte vi vidare till Gili Trawangan, vilket är en av tre mindre öar utanför Lomboks östkust - öster om Bali. Tog oss dit med båt för att spendera tid i härlig miljö och för att göra vår Open Water-kurs. Detta innebar att vi skulle bli certifierade dykare efter avslutad kurs. Började vår tid på Gili med att vara sjuka. Fick i stort sett direkt vid ankomst hög feber (över 39 grader) och låg helt däckade i ett par dagar på rummet. Hade sån tur att vi bokat ett delvis svenskägt hotell som visade sig ha en hel extern hårddisk kopplad till TV:n med SVENSKA filmer för oss att titta på. Så, i princip sov vi och tittade på svensk film om vart annat i två dygn för att kurera oss. På tredje dagen efter ankomst så valde vi ända att köra i gång med vår dykkurs. Den började med en förmiddag fylld av teori och sedan en eftermiddag i poolen med dykutrustningen. Följande två dagar gjorde vi totalt 4 dyk och avslutade kurden med ett slutprov. Valde även att dagen efter kursslut genomföra ett djupt dyk - så efter det får vi båda certifikat för att dyka ned till 30 meter. Vi är helt överens om att detta var en SUPERhäftig upplevelse! Alldeles frälsta blev vi. Dagarna efter avslutad kurs spenderade vi på stranden och med att hyra varsin cykel och cykla runt ön. Spenderade totalt 8 dygn på Gili Trawangan! Otroligt fin ö. Planen var att fortsätta även till de andra två Giliöarna, men tyvärr kände vi inte att tiden räckte till - varför vi valde att åka tillbaka till Kuta beach och spendera våra sista dagar i Indonesien där. 

Om ni klickar på länken får ni ta del av vår dykvideo som är inspelad under det fjärde och sista dyket på vår Open-waterkurs. Världen under vattnet är fantastisk 🐠
https://docs.google.com/file/d/0BzyGKrBphe4GZVZvSHR6TFhVN0U/edit?usp=docslist_api





Selfie utanför ingången till templet.

Tanah Lot tempel

Stannade i "Sangeh" som är en apskog ganska centralt benägen på Bali.





En hel liten familj 😍🐒

Jatiluwih green land - vackrare risfält än i Vietnam! 🌾







Männen jobbar med att plantera ris.

Krångel med bilen 😓

Ulun Danu - tempel in the lake.


Nung Nung vattenfallet.

Utsikten påväg tillbaka till Legian ⛅️

Surfing 🏄

Första fotot från Gili Trawangan. Jag skulle gå och handla dricka och lite snacks (Alex var så dålig att han inte orkade hänga med) så att vi skulle kunna däcka i sängen resten av dagen (och dagen efter).

På väg mot första dyket.









Kommentarer:

1 Stefanigodby:

skriven

Jättehärligt att få ta del av lite nya upplevelser. Jag och farmor behövde lite mer. Fantastiska bilder. Trots lite sjukdagar hoppas vi att ni har det bäst.

2 Sonja:

skriven

Åh, vilken resa ni gör! Så kul att följa er resa. Otroligt fina bilder. Njut från mig med <3 Kramar

3 Stefanigodby:

skriven

Har tittat flera gånger på dykvideon som du länkar till här ovan. Man blir bara hänförd!

Kommentera här: