Strolling the streets of Tokyo

Onsdagen slutade med att vår eftermiddagsnap fick hänga ihop med sömnen för natten. Sov i stort sett oavbrutet fram till kl. 05 på torsdagsmorgonen. Duschade och gjorde oss redo för en ny dag, gick och handlade frukost på Family Mart här bredvid hotellet som vi sedan tog med upp till rummet och åt i sängen. Strax före kl. 08 gav vi oss av till fots mot Toyko Skytree. Tillbringade någon timma uppe på 350 meters höjd (ingen match för Alexander men för mig som är aningen höjdrädd var detta ett helt äventyr i sig). 

Efter Skytree begav vi oss mot Ginza och den stora shoppinggatan. Trodde vi, ja. Det slutade med att vi efter mycket om och men fann oss själva i Nihombashi efter att ha svängt av vägen mot Ginza på tok för tidigt. Försökte sedan att följa vägskyltarna mot Ginza vilket bara gjorde oss ännu mer förvirrade. När jag till slut bestämt att vi lika gärna kunde vända och gå tillbaka mot hotellet igen så kom det fram en trevlig man och undrade om vi behövde lite hjälp. Vi förklarade var vi var påväg - och han pekade och visade på kartan vart vi skulle gå. Efter ytterligare promenerande och en lunch på trottoarkanten i ett arbetarområde så hittade vi tillslut dit vi skulle. Och vilken mäktig gata sen. Strosade upp och ner för den innan vi bestämde oss för ett besök på Tsukiji, vilket är Japans största fiskmarknad. Dock är besökstiden där egentligen tidigt på morgonen och eftersom vi kom dit efter lunch någon gång så fick vi bara se utkanten av den. Det räckte dock för oss.

Hemvägen mot Asakusa (där vi bor) blev längs Sumidagawa River, med ett antal stopp för vila. Måste erkänna att en dag med bara massor av promenerande tog ut sin rätt till slut. Gick förbi supermarket Aeon och handlade frukost för att sedan gå hem och vila lite. Slutade med att vi somnade båda två och sov hela natten fram till ca kl. 06 på morgonen idag (fredag). Nu har vi avklarat en film och frukost i sängen. Ligger nu och funderar vad vi ska fylla vår fredag med. Blir nog inte lika mycket promenad idag om jag får välja. 















Kommentarer:

1 Emil:

skriven

Hej vilket häftigt äventyr! kommer ni stanna till i Bangkok något? :)
mvh Emil ahlgren

Svar: Hej Emil!
Ja, vi kommer till Bangkok den 14 december och flyger ut från Phuket den 28 december. Har ingen spikad rutt i Thailand ännu. Vart befinner du dig? 😊
Alexander Wiberg

2 Bibbi:

skriven

Hej Robin o jag har fredagsmys o tittar på dom fina bilderna, vilja höjder, man får svindel av att bara titta på dom:-) kram i va rädd om er

3 Rolle:

skriven

Hallå. Pensionärsvarning!! Ni kan ju inte sova bort tiden haha. Ser att ni har det bra. Kul med alla bilder. Ha det

4 Maria:

skriven

Härligt fina bilder. 👍. Ta hand om varandra och fötterna. 💅

Kommentera här: