One night in Beijing 🎎

GĂ„rdagen började lite senare Ă€n andra, sov ganska bra Ă€nda fram till kl. 09. För er som följt oss vet att det Ă€r vĂ€ldigt ovanligt att vi sover lĂ€ngre Ă€n till före sju nĂ„gonting. Hur som helst bjöd dagen först pĂ„ ett besök pĂ„ Himmelska fridens torg. Besökte Mao's grav och strosade runt lite pĂ„ torget och tog lite kort. Efter nĂ„gon timma dĂ€r var vi alla hungriga och bestĂ€mde oss för att ta en lunch pĂ„ ett stĂ€lle i nĂ€rheten. Vi Ă„t niĂčrĂłu miĂĄn (nudlar med bitar av nötkött). RĂ€tten ligger i buljong vilket gör att den ser ut som en soppa - sĂ„ ja, kineserna Ă€ter faktiskt "soppa" med pinnar och dricker sjĂ€lva spadet direkt ur skĂ„len. Efter lunch bestĂ€mde vi oss för ett besök i den Förbjudna staden. Köpte en audio-guide vid ingĂ„ngen och hade fruktansvĂ€rt roligt under hela besöket Ă„t svenskan som berĂ€ttarrösten pratade, haha. 

Efter förbjudna staden tog vi en svĂ€ng till Jingshan park som ligger precis bredvid. Gick upp till templet pĂ„ högsta punkten av parken, dĂ€r Ă€ven Pekings absoluta mittpunkt finns. Vi köpte en öl och satte oss och tittade ut över den Förbjunda staden och övriga Peking. Det Ă€r sĂ„ hĂ€rligt att det Ă€r sĂ„ fin utsikt överallt! 

Planen till kvĂ€llen var en AW (after work) pĂ„ en klubb som heter Janes & Hootch. Blev ett par öl hemma i soffan innan vi gick över till Alexs kompis Jocke och tog nĂ„gon öl Ă€ven dĂ€r. Åkte sedan över till klubben dĂ€r det visade sig vara dĂ„ligt drag. Det Ă€r dock ett vĂ€ldigt fint stĂ€lle och dĂ€r man hellre hade haft kostym och klĂ€nning Ă€n jeans och sneakers, sĂ„ det var skönt att vi inte stannade sĂ„ lĂ€nge. Blev endast en öl dĂ€r innan vi gick vidare till ett hak vid namn Smuggler's. Bra drag dĂ€r och festen var ett faktum. TrĂ€ffade ett gĂ€ng dĂ€r killarna var frĂ„n Kina och USA. KvĂ€llen bestod av lite för mĂ„nga drinkar, shots, en spya, cykeltaxi, spruckna byxor, fyllekĂ€k + en powernap pĂ„ donken följt av att vi gick hem och dĂ€ckade i soffan. Fytusan vilken bra kvĂ€ll vi hade och har en del bra filmmaterial för att pĂ„minna oss om den ocksĂ„, haha. 

Idag vaknade vi vid halv nio av att det var fruktansvĂ€rt varmt i sovrummet. Förflyttade oss till soffan och efter det har det inte blivit mĂ„nga knop gjorda. Sitter just nu i soffan och dricker Coca-Cola och tittar pĂ„ Dumma mig 2. Ska under eftermiddagen försöka ta oss ut i parken för att Ă€ta lunch i det fina vĂ€dret. Gud vad bra vi har det som har en sĂ„ fin vĂ€n som lĂ„ter oss bo hĂ€r och som kan visa oss staden och ge oss en massa bra tips kring livet i Kina. Vi har haft sĂ„Ă„Ă„ underbara dagar hĂ€r i Peking. IkvĂ€ll blir det troligen en middag ute nĂ„gonstans (om vi orkar) - och i morgon mĂ„ste vi packa vĂ€skorna igen. NĂ€sta destination - Vietnam ☀





































Dagen efter...

Kommentarer:

1 Bibbi:

skriven

Oj vilket party 😝bilderna Ă€r jĂ€ttefina men de skulle va bra med en liten text under för oss som inte varit dĂ€r. Ja vissa bilder talar ju för sig sjĂ€lv😀trevlig resa till Vietnam

2 Stefanigodby:

skriven

Skönt att se att ni festar! Började nÀstan tro att att ni Àr utsÀnda av rese/turistlobbyisterna. Keep up the good work :-)

Kommentera hÀr: