Koh Tao

Fredag 
Dagen började tidigt. Busstransfern till färjan avgick kl. 08:30 från Lomprayah's kontor. Åkte den fyra timmar lång resan i en bekväm dubbeldäckare. Kom. Sedan fram till hamnen där färjan skulle avgå från. Satte oss högst upp på båten och tänkte att vi kunde titta på det fina havet medan vi åkte över till Koh Tao. Till en början gick det bra, det blåste väldigt mycket så vi fick hålla i kepsar och solglasögon, men skrattade bara åt detta. Men, ju längre ut på vattnet vi kom - desto värre blev vågorna. Slutade med att jag blev sjösjuk och satt och kräktes drygt halva vägen till ön. Ska väl tillägga att jag inte var ensam och att besättningspersonalen var väl förberedda för sjösjuka så jag tror att det hörde till vanligheterna att folk kräktes. Efter båtresan (som kändes som en evighet men varade i ca två timmar) hämtades vi upp vid pieren och skjutsades upp till hotellet. Väl där, när vi var incheckade i en bungalow med havsutsikt kunde jag äntligen vila lite. Alex kände av lite illamående en kortare period på båten, men det gick snabbt över. Han fick i stället ta hand om mig på hängde över en papperskorg. Ja, det är tur att vi har varandra! Vi åt kvällsmat på hotellrestaurangen då båda var trötta efter en hel dags resande och samtidigt dö-hungriga då vi inte hade haft någon tid för mat under hela dagen. Dagen avslutades sedan vid poolen på hotellet.

Lördag 
Efter frukost gick vi upp till receptionen och bokade ytterligare en natt på Koh Tao. Vi tyckte att vi bodde så pass bra att vi gärna spenderade ytterligare lite tid på ön. Tog en promenad ned mot stranden, men blev upplockade av en av hotellets medarbetare på moppe och fick skjuts ner till havet. Gick därifrån längs vattnet ned mot "staden" och pieren igen. Tack vare den fina undervattensvärlden utanför ön finns många ställen där man kan ta dykarcertifikat. Vi promenerade i princip längs hela öns västra sida för att sedan vända tillbaka igen. Gick tillbaka till samma stranddel där vi började vår promenad och låg där och solade och badade resten av dagen. 

Söndag på Koh Tao
Hyrde moppe och åkte runt hela ön under dagen. Stannade på en massa fina stränder och fick uppleva all den fina miljö som ön har att erbjuda.




Utsikten från vår bungalow. 










Kommentera här: